Visitor Centre and Cafe — East India Dock Basin, London

Where the park meets the river, a public building at East India Dock Basin will mark the creation of a vibrant new destination at the end of the 26-mile Lee Valley Regional Park

View of the visitor centre from across the East India Dock Basin

Building elements are classified as essential, permanent components and looser-fitting, adaptable linings that can accommodate a range of uses

A model of the new building, designed as an adaptable container

A dedicated bird-watching hide with views over East London’s wetland bird reserve

The classroom space has views of the basin, nature reserve and across the river Thames. An enclosed roof garden leads directly off from the room

A multi purpose dockside room - cafe, restaurant or clubroom

Situated on the river frontage, the building has been located to ensure minimal impact on the ecology of the nature reserve and also to facilitate a future public riverside walk on the northern side of the Thames

Cambridge

Darkroom
Gwydir Street
Cambridge CB1 2LJ
t +44 (0)1223 516009

Stay in touch

London

Unit 14
21 Wren Street
London WC1X 0HF
t +44 (0)20 7837 7221

mail@5thstudio.co.uk

Blogs